Skåneleden, havet

Foodiewalk / vandring för livsnjutare

Vandringspaket för “Foodies”

45 kilometers lagom utmanande vandring längs Skåneleden genom skogar och dalar, hedar och en oändlig sandstrand

För er som älskar att vandra men också att njuta av spännande mat erbjuder tre kända matdestinationer i Sydöstra, Skåne Kastanjelund, Drakamöllan Gårdshotell och Tastecelebration, en alldeles speciell upplevelse. Med Skåneledens som utgångspunkt har vi skapat ett vandringspaket där en storslagen naturupplevelse inramar spännande matupplevelser. Med på vandringen får ni en riklig matsäck. Bagaget väntar på er när ni kommer fram. På kvällen njuter ni av en välförtjänt meny innan ni vilar ut i sköna sängar.

Vår mat
På Kastanjelund och Drakamöllan bjuds mycket grönt men också kött, fisk och fågel.  Ingen fast meny utan varje dag inspireras köket av det allra bästa som säsongen erbjuder.

På Tastecelebration Residence har en av Österlens just nu mest omtalade matentreprenörer Isabel Brummer skapat en spännande krog med fokus på växtbaserad mat.

Vandra från skog till hav och upplev tre av Skånes mest spännande matdestinationer

Vandra drygt 40 km under två dagar eller 60 km under tre dagar och njut av gästfriheten på Tastercelebration Residence, Drakamöllan Gårdshotell och Kastanjelund. Vi hjälper er gärna med en bra plan. Om det skulle behövas ser vi till att ordna transport tillbaka till utgångspunkten mot en smärre kostnad.
Paketet inkluderar matsäck tre dagar, bagagetransport, tre övernattningar med eftermiddagskaffe vid ankomsten och en spännande foodiemeny på kvällarna. Efter middagen väntar en skön natts sömn i dubbelrum innan det är dags att fylla på energidepåerna med en stor frukost.

Pris per person 7 950 SEK. För enkelrum tillkommer 400 SEK per natt. Kostnaden för dryck utöver bordsvatten tillkommer.

Från Drakamöllans hedar längs ålakusten till Yngsjö

Drygt 20 km lagom strapatsrik vandring med två övernattningar, en på Drakamöllan Gårdshotell och en på Kastanjelund.

I paketet ingår matsäck två dagar, bagagetransport, eftermiddagsfika vid ankomsten, en härlig foodiemeny två kvällar, två övernattningar och en stor frukost så att ni är laddade för dagens vandring.

Pris per person 5 300 SEK. För enkelrum tillkommer 400 SEK.

Ett samarbete mellan Tastecelebration Residence, Drakamöllan Gårdshotell och Kastanjelund.

Skräddarsy ett eget paket

Ni är mycket välkomna att skapa ett eget paket. För att det skall räknas som en Foodievandring krävs två övernattningar. Ni har alla olika förutsättningar och önskemål. Här är valmöjligheterna många. Älskar ni havet är Kastanjelund det perfekta stället att börja eller sluta vandringen på. Älskar ni bokskog och forsande åar är Tastecelebration ett måste. Drakamöllan med sina unika hedar och sandstäpp är en knutpunkt mitt emellan.

Man kan lägga upp sin vandring på många olika sätt. Den del av Skåneleden man kallar Österlencirkeln är ca 36km, varav ena etappen är ca 16km och den andra är ca 20km. Vandringen är medelsvår och kräver rejäla skor för att ta sig fram. Vandringen från Drakamöllan till Kastanjelund är ca 20km och lätt.

Kom gärna med ett förslag på hur ni skulle vilja vandra så undersöker vi tillgängligheten.  

Paketet inkluderar matsäck två dagar, bagagetransport, två övernattningar med eftermiddagskaffe vid ankomsten och en spännande meny på kvällarna. Efter middagen väntar en skön natts sömn i dubbelrum innan det är dags att fylla på energidepåerna med en stor frukost.

Pris per person i dubbelrum Skr 5 300:-. För enkelrum tillkommer Skr 400:- per natt. Kostnaden för dryck utöver bordsvatten tillkommer.

Vår mat

På Kastanjelund och Drakamöllan bjuds mycket grönt men också kött, fisk och fågel.  Ingen fast meny utan varje dag inspireras köket av det allra bästa som säsongen erbjuder.

På Tastecelebration Residence har en av Österlens just nu mest omtalade matentreprenörer Isabel Brummer skapat en spännande krog med fokus på växtbaserad mat.